Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
10/07062

Lovgivning

  • 14a

Krav om oplysning af ÅOP ved skiltning af lån

En virksomhed havde lavet en mobilsammenligningsfunktion, der kunne anvendes til sammenligning af priser på lån. Forbrugerombudsmanden udtalte i sin forhåndsbesked til virksomheden, at oplysninger om ÅOP skulle gives samtidig med (på samme side som) oplysningerne om den månedlige ydelse, jf. markedsføringslovens § 14a.

Forbrugerombudsmanden har afgivet forhåndsbesked til en virksomhed, der har lavet en mobilsammenligningsfunktion.

Mobilsammenligningsfunktionen gør det muligt for forbrugerne via deres mobiltelefoner at sammenligne priser på lån. Funktionen består af en forside, hvor lånebeløb og løbetid indtastes. Når disse oplysninger er indtastet, kommer resultatsiden frem, og på denne side vises långiverens navn og den månedlige ydelse.

Det fremgår af markedsføringslovens § 14a, stk. 1 og 2, at enhver markedsføring af kreditaftaler, der angiver en rentesats eller talstørrelser vedrørende omkostningerne i forbindelse med forbrugerkredit, blandt andet skal indeholde oplysning om ÅOP.

Det var Forbrugerombudsmandens opfattelse, at hvis der gives oplysninger om den månedlige ydelse på et lån, så skal ÅOP gives allerede ved skiltning af lånet. I den konkrete sag betød dette, at oplysningerne om ÅOP skulle gives på resultatsiden, hvor långivers navn og den månedlige ydelse blev vist.