Alle emner
Anden lovgivning
Forbrugerombudsmanden fører ikke bare tilsyn med overholdelse af markedsføringsloven, men også med overholdelse af anden forbrugerbeskyttende lovgivning som e-handelsloven og reglerne om geoblokering. Her kan der også læses om markedsføring, som anses som bedrageri efter straffeloven.
-
Straffeloven
Grove overtrædelser af markedsføringslovens vildledningsforbud kan udgøre overtrædelser af straffelovens § 279 om bedrageri og skal i så fald efterforskes og straffes som overtrædelse heraf.
Læs: Straffeloven
-
Geoblokering
Forbrugerombudsmanden fører også tilsyn med geoblokering.
Læs: Geoblokering
-
E-handelsloven
Loven indeholder nogle specifikke minimumskrav i forhold til e-handel og gælder for alle, der har en hjemmeside med et kommercielt sigte. Det er Forbrugerombudsmanden, der fører tilsyn med loven, som hviler på et EU-direktiv.
Læs: E-handelsloven
Lovgivning og høringssvar
Her finder du henvisninger til relevant lovgivning og udvalgte høringssvar fra Forbrugerombudsmanden.
Kontakt
Både som forbruger og virksomhed er du velkommen til at kontakte os ved at benytte vores kontaktformularer.
Seneste pressemeddelelser
Se alle pressemeddelelser-
Ikke tilstrækkelig dokumentation for at markedsføre briller som fremstillet af plastaffald fra havet
Optikerkæden Profil Optik markedsførte en brilleserie som fremstillet af genanvendt plast, der opsamles af fiskere i Middelhavet. Men optikerkæden kunne ikke med tilstrækkelig sikkerhed dokumentere oprindelsen på materialet til brillerne. Forbrugerombudsmanden vurderer derfor, at Profil Optik overtrådte markedsføringslovens forbud mod vildledning med sine klima- og bæredygtighedsudsagn om brillerne.
Læs mere
-
Vest Energi politianmeldes for ulovligt telefonsalg og vildledende markedsføring
Uanmodede telefonopkald til mindst 56 forbrugere og vildledende salgsudsagn har fået Forbrugerombudsmanden til at politianmelde Vest Energi ApS. Vest Energi har ringet til en lang række forbrugere for at forsøge at sælge dem en el-aftale, og i en stor del af samtalerne lovede sælgerne også store besparelser og/eller udgav sig for at være fra forbrugernes nuværende elselskab.
Læs mere
-
Nærvarme Danmarks udtrædelsesomkostninger for kunder med varmepumpe-abonnement i strid med forbrugeraftaleloven
Energiselskabet Nærvarme Danmark A/S opkræver en udtrædelsesomkostning på 29.845 kroner, hvis kunder opsiger deres varmepumpe-abonnement inden for 10 år. Forbrugerombudsmanden vurderer, at gebyret er i strid med bl.a. forbrugeraftaleloven. Kunder kan have krav på tilbagebetaling.
Læs mere