Afgørelse

Sagsnummer
19/12905

Lovgivning

  • Markedsføringsloven 2017 - gældende
  • 18

Bøde på 120.000 kr. for overtrædelse af oplysningskravene i forbindelse med markedsføring af kreditaftaler

En detailhandler vedtog en bøde på 120.000 kroner, efter Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt virksomheden for ikke at have givet oplysninger om låneomkostninger på en klar og fremtrædende måde.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i 2020 en virksomhed for overtrædelse af markedsføringslovens § 18, da virksomheden i fire avisannoncer havde tilbudt finansiering af computere med oplysning om en månedlig ydelse uden at vise de øvrige låneomkostninger klart og på en fremtrædende måde.

 

Ifølge markedsføringslovens § 18 skal erhvervsdrivende, der markedsfører lån til forbrugere og oplyser en rente eller en talstørrelse, vise bestemte oplysninger klart, kort og på en fremtrædende måde ved hjælp af et repræsentativt eksempel. Det drejer sig blandt andet om oplysninger om ÅOP, låneaftalens løbetid, det samlede beløb, der skal betales tilbage af forbrugeren, og størrelsen på ydelserne.

 

Forbrugerombudsmandens kvikguide om oplysningskrav i forbindelse med markedsføring af forbrugerkreditaftaler kan læses her.

 

Forbrugerombudsmanden vurderede, at oplysningerne i de fire annoncer var trykt for småt, og at oplysningerne om låneomkostningerne desuden var sammenblandet med andre vilkår for tilbuddet.