Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
11/00224

Lovgivning

  • Forbrugeraftaleloven 2004 - ophævet
  • 17 22

Fortrydelsesretten gælder også for en vare, der bestilles hjem

Almindelige standardvarer, der bliver skaffet hjem efter kundens ønske, kan ikke sidestilles med varer, der skal fremstilles individuelt eller tilpasses til den enkelte kunde. Derfor er der 14 dages fortrydelsesret, når købet er foretaget over internettet.

Et selskab havde et vilkår om, at bestillingsvarer, der blev bestilt hjem til en kunde, var undtaget fra fortrydelsesreglerne. Da bestillingsvarerne i den konkrete sag var almindelige standardvarer, som blot blev skaffet hjem efter kundens ønske, fandt Forbrugerombudsmanden, at vilkåret var strid med forbrugeraftalelovens fortrydelsesregler.

Forbrugerombudsmanden henviste til, at forbrugeren kun kan give samtykke til fortrydelsesrettens bortfald, jf. forbrugeraftalelovens § 18, stk. 4, hvis varen skal fremstilles eller tilpasses efter forbrugerens individuelle behov. Da der ikke var tale om varer, der hverken skulle fremstilles eller tilpasses, var der 14 dages fortrydelsesret.

Selskabet valgte efter Forbrugerombudsmandens henvendelse at ændre sit vilkår, og sagen blev afsluttet med en indskærpelse.