Afgørelse

Sagsnummer
18/06526

Lovgivning

  • Markedsføringsloven 2017 - gældende
  • 3, stk. 1
  • 4

Vilkår for benyttelse af frivillig returret ved køb i fysisk butik

En design- og møbelvirksomhed har efter forhandling med Forbrugerombudsmanden ændret deres vilkår om, under hvilke betingelser en forbruger kan returnere et varekøb foretaget i en fysisk butik

Forbrugerombudsmanden modtog en klage over, at en butik i den fysiske handel opkrævede et fast gebyr på 25 %, når en kunde ønskede at benytte sig af den returret, som butikken reklamerede med at give deres kunder.

Forbrugerombudsmanden vurderede, at aftalevilkåret var i strid med markedsføringslovens regler om god skik, da returneringen var betinget af betaling af et fast gebyr på 25 %.

Efter forhandling med Forbrugerombudsmanden ændrede design- og møbelvirksomheden vilkåret, så det fremgår, at forbrugeren skal betale et beløb svarende til virksomhedens tab, dog højest 25 % af varens pris ved udnyttelse af returretten.

Endvidere gjorde Forbrugerombudsmanden opmærksom på, at vilkårene for at returnere et varekøb foretaget i en fysisk butik skal oplyses tydeligt over for forbrugeren hver gang muligheden for at returnere nævnes, og inden købsaftalen indgås.