Afgørelse

Sagsnummer
16/07100

Lovgivning

  • 3

Udsagn om lav rente skal kunne dokumenteres

Det var vildledende, da en kviklånsudbyder skrev om sit kassekreditprodukt, at ”Renten er lav”, og at forbrugerne kunne få kassekreditten til lav en rente.

I reklamer på nettet skrev en kviklånsudbyder: ”Få en (kviklånsudbyderens navn) Kredit på op til 15.000 kr.! Du får pengene på kontoen med rekordfart – til en lav rente”.

På kviklånsudbyderens hjemmeside stod blandt andet, at forbrugerne kunne få en ”…billig kassekredit – op til 15.000 kr.”. Desuden stod der, at ”Renten er lav og man kan nøjes med at betale ned til 500 kr. i ydelse om måneden”, og at ”(Kviklånsudbyderens navn) er det billige og hurtige alternativ til bankernes langsommelige låneprocesser”.

Nederst i både reklamen og på hjemmesiden blev det oplyst, at debitorrenten var 103,40 %, og ÅOP var 175,98 %.

Forbrugerombudsmanden foretog en stikprøvekontrol af priserne på lignende produkter i markedet og fandt flere, der havde en lavere rente end kviklånsudbyderens.

Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse var markedsføringen vildledende i strid med markedsføringslovens § 3. Derfor skrev Forbrugerombudsmanden til kviklånsudbyderen, at udbyderen fremover ikke måtte skrive, at renten var lav, medmindre udbyderen kunne dokumentere, at renten virkelig var lav i forhold til de fleste andre konkurrerende kreditprodukter.