Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
15/02069

Lovgivning

  • 3

Markedsføring med hastighedsgaranti og trådløst internet var vildledende

En televirksomhed markedsførte en række bredbåndsprodukter med ”hastighedsgaranti” og ”trådløst internet”. Det fremgik imidlertid ikke af markedsføringen, at de garanterede hastigheder ikke kunne opnås ved brug af den trådløse forbindelse – men kun ved tilslutning via kabel. Det var efter Forbrugerombudsmandens opfattelse vildledende.

På televirksomhedens hjemmeside var markedsført tilbud på bredbånd med forskellige hastigheder. Det fremgik af alle tilbud, at der var ”hastighedsgaranti” og ”trådløst internet”. Det fremgik endvidere, at ”Med den inkluderede trådløse router får du adgang til lynhurtigt bredbånd i hele hjemmet – og terrassen med”.

Televirksomheden oplyste til Forbrugerombudsmanden, at hastighedsgarantien kun gjaldt ved kablet forbindelse, dvs. ikke hvis internetforbindelsen var trådløs via den integrerede router. Ved brug af den integrerede router, fx for at bruge internettet på terrassen, ville hastigheden blive nedsat afhængig af kundens forhold.

Forbrugerombudsmanden meddelte televirksomheden, at det er en overtrædelse af vildledningsforbuddet i markedsføringslovens § 3, stk. 1, når de markedsfører konkrete hastigheder på bredbånd med hastighedsgaranti kombineret med ”trådløst internet”, uden at det klart og tydeligt oplyses, at hastighederne ikke kan opnås ved brug af den integrerede trådløse forbindelse.

Televirksomheden rettede herefter sin markedsføring, så den ikke længere var i strid med markedsføringsloven.