Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
09/07830

Lovgivning

  • 3
  • 13

Bøde på 100.000 kr. for mangelfulde og vildledende prisoplysninger for bredbånd

En bredbåndsudbyder fik en bøde på 100.000 kroner, efter at Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt selskabet for mangelfulde og vildledende prisoplysninger.

Selskabet blev sammen med 7 andre erhvervsdrivende politianmeldt i foråret 2009 efter en gennemgang af alle branchens hjemmesider foretaget af Forbrugerombudsmanden.

Politianmeldelsen vedrørte overtrædelse af markedsføringslovens § 13 om pligten til at oplyse mindsteudgift samt markedsføringslovens § 3 om vildledning.

Selskabet havde på deres hjemmeside annonceret med den månedlige abonnementspris for bredbånd uden at oplyse den samlede mindsteudgift for produktet, selvom der var både en bindingsperiode på seks måneder, et oprettelsesgebyr og et fremsendelsesgebyr forbundet med at tegne abonnementet. Denne fremgangsmåde var i strid med markedsføringslovens § 13, der forpligter erhvervsdrivende til at oplyse mindsteudgiften forbundet med at tegne et abonnement første gang, der oplyses en pris.

Derudover blev selskabet også politianmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens § 3, fordi selskabet i en prisliste på selskabets hjemmeside havde oplyst, at oprettelse kostede kr. 0,-, selvom oprettelsen reelt kostede kr. 99,- hvis kunden ikke havde en router i forvejen, da dette var vildledende.

Bødens størrelse blev fastsat på baggrund af størrelsen af markedsføringsomkostningerne forbundet med oprettelse samt drift af hjemmesiden samt den som følge af markedsføringen opnåede avance. Derudover blev der bl.a. også taget hensyn til, at selskabet havde medvirket aktivt til sagens efterforskning.