Øvrige nyheder

Ny forbrugerombudsmand udnævnt

Erhvervsministeren har udnævnt Torben Jensen som forbrugerombudsmand. Torben Jensen, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Folketingets Administration, tiltræder hvervet 1. januar 2024.

Cand. jur. Torben Jensen er udnævnt som forbrugerombudsmand fra 1. januar 2024. I de seneste fem år har han været vicedirektør i Folketingets Administration.

Torben Jensen er uddannet cand. jur i 1995 fra Københavns Universitet. Han begyndte sin karriere i Justitsministeriet, som han siden vendte tilbage til og var kontorchef i en årrække. I perioden 2010-2018 var Torben Jensen generalsekretær i Advokatsamfundet.

Torben Jensen afløser Andreas Weidemann, der har været fungerende forbrugerombudsmand, siden fhv forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen fratrådte i september 2023.

Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning. Forbrugerombudsmanden er udnævnt af erhvervsministeren og sekretariatsbetjenes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Pressekontakt:

Kontakt Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på telefon 4171 5098.

Se Erhvervsministeriets pressemeddelelse om nyudnævnt forbrugerombudsmand